Να στείλετε μήνυμα

Τι είναι τα ένθετα περιστροφής καρβιδίου; Πώς να επιλέξετε τα σωστά περιστρεφόμενα ένθετα καρβιδίου;

April 18, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Τι είναι τα ένθετα περιστροφής καρβιδίου; Πώς να επιλέξετε τα σωστά περιστρεφόμενα ένθετα καρβιδίου;

 

Πώς να επιλέξετε το σωστό περιστρεφόμενο ένθετο καρβιδίου

Τα περιστρεφόμενα ένθετα είναι εργαλεία κοπής που χρησιμοποιούνται για τη μηχανική κατεργασία διαφόρων μετάλλων όπως ο χάλυβας, ο άνθρακας, ο χυτοσίδηρος και τα υπερκράματα.Είναι ευρετηριάσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να περιστραφούν, να αναστραφούν και να αντικατασταθούν με άλλα ένθετα χωρίς να διαταραχθεί η γεωμετρία του εργαλείου.

Ωστόσο, όταν αυτά τα εργαλεία κοπής κατασκευάζονται με υλικά καρβιδίου, η αντοχή τους αυξάνεται σημαντικά και εμφανίζουν μοναδικές ιδιότητες που οδηγούν τους μηχανουργούς να τα χρησιμοποιούν.Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τι είναι τα ένθετα περιστροφής καρβιδίου;Πώς να αναγνωρίσετε, ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι περιστρεφόμενων ενθέτων καρβιδίου και πολλά άλλα.ας αρχίσουμε.

 

Τι είναι τα ένθετα περιστροφής καρβιδίου;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επεξεργάζονται διαφορετικά μέταλλα με ακρίβεια.Μπορείτε να τα αλλάξετε, να τα γυρίσετε ή να τα περιστρέψετε κ.λπ. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι συγκολλημένα στο μηχάνημα και μπορούν να αποσυναρμολογηθούν.

Τα ένθετα περιστροφής καρβιδίου χρησιμοποιούνται σε υψηλές ταχύτητες για την επίτευξη καλύτερων και ταχύτερων επιφανειών υλικού.Με αυτόν τον τρόπο, μειώνετε επίσης τη ζημιά στο ένθετο καρβιδίου, στο υλικό και στο χώρο εργασίας.Διατίθενται στην αγορά σε διάφορες ποιότητες, μεγέθη, στυλ και πολλά άλλα.

 

Πώς να αναγνωρίσετε τα ένθετα εργαλείων τόρνευσης καρβιδίου;

Ερευνητές και προγραμματιστές έχουν καταλήξει σε ένα ιδανικό σύστημα που ονομάζεται εργαλείο στροφής Σύστημα κωδικού ISO για την αναγνώριση των ενθέτων τόρνευσης καρβιδίου.Το πλεονέκτημα της χρήσης αυτού του συστήματος κωδικοποίησης είναι ότι είναι δυνατό να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο ένθετο περιστροφής καρβιδίου που ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες σας.

Οι κωδικοί ISO χρησιμοποιούν το μετρικό σύστημα, όπου οι μετρήσεις είναι σε χιλιοστά.Κάθε προδιαγραφή ενθέτων καρβιδίου συνοδεύεται από ένα ειδικό σύστημα κωδικοποίησης που σχετίζεται με τις ακόλουθες φράσεις:

Χέρι θήκης εργαλείου
Πλάτος στελέχους
Μέθοδος σύσφιξης εισαγωγής
Στυλ κατόχου
Εισαγάγετε σχήμα
Μήκος θήκης
Ύψος κνήμης
Μήκος κοπής
Εισαγάγετε τον άγγελο εκκαθάρισης

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Τι είναι τα ένθετα περιστροφής καρβιδίου; Πώς να επιλέξετε τα σωστά περιστρεφόμενα ένθετα καρβιδίου;  0

Αυτά τα στοιχεία καθορίζουν τη διαδικασία κωδικοποίησης που καθιστά εύκολη την επιλογή του ενθέματος καρβιδίου.Το σύστημα κωδικοποίησης είναι ένα καθολικό πλαίσιο που παρέχει ευκολία στους κατασκευαστές να επιλέξουν το σωστό ένθετο καρβιδίου.

 

 

ΤΥΠΟΙ ΕΝΘΕΤΩΝ ΤΟΡΒΙΔΙΟΥ

Το ένθετο περιστροφής καρβιδίου είναι διαθέσιμο για πολλούς τύπους που ο καθένας εξυπηρετεί διαφορετική εφαρμογή.

Ακολουθούν τα διάφορα είδη του:

Περιστρεφόμενο ένθετο καρβιδίου -Αυτά χρησιμοποιούνται για την παροχή αξονικά συμμετρικών σχημάτων σε ένα περιστρεφόμενο τεμάχιο εργασίας με ένα σταθερό άκρο ενός σημείου.

Ένθετα καρβιδίου με σπείρωμα – Αυτοί οι τύποι ενθέτων ονομάζονται επίσης κοχλιοτομημένος δακτύλιος και εισάγονται ειδικά σε ένα αντικείμενο για την παροχή οπής με σπείρωμα.

Ένθετα καρβιδίου με αυλάκωση– Τα ένθετα καρβιδίου με αυλάκωση χρησιμοποιούνται για την κοπή αυλακώσεων είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά.Αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εργασίες μηχανικής κατεργασίας.

Ένθετα καρβιδίου άλεσης– Χρησιμοποιούνται για την κατεργασία ορισμένων από τα πιο σκληρά υλικά για την κοπή ή τη διαμόρφωση τους, όπως χάλυβας, τιτάνιο κ.λπ.

Διάτρηση ένθετων καρβιδίου– Χρησιμοποιούνται για τη διάνοιξη οπών μεγάλης διαμέτρου.Λειτουργούν με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες είναι πολύ οικονομικά.

Τρυπημένα ένθετα καρβιδίου– Τα διάτρητα ένθετα καρβιδίου χρησιμοποιούνται για τη μεγέθυνση μιας υπάρχουσας οπής που γίνεται με διάτρηση ένθετων.

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΘΕΤΩΝ ΤΟΡΒΙΔΙΟΥ

Τα ένθετα περιστροφής καρβιδίου κατασκευάζονται σε διάφορα σχήματα που λειτουργούν για συγκεκριμένο σκοπό.Λόγω αυτού, η κατασκευή είναι πολύ προσεκτική για να βεβαιωθεί ότι πληρούν την ακρίβεια και τις σωστές διαστάσεις που απαιτούνται.Εδώ είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία για την κατασκευή του.

Κατασκευάζονται κυρίως από καρβίδιο ή βολφράμιο σε διαφορετικές αναλογίες και είναι αρχικά σε ακατέργαστη σκόνη και υγρή μορφή.Στη συνέχεια, στο εργαστήριο, οι πρώτες ύλες αναμιγνύονται με νερό και αιθανόλη για να παραχθεί ένας μεικτός διαλύτης.

Η μικτή σκόνη στη συνέχεια μεταφέρεται στους κατασκευαστές σε δοχεία που ζυγίζουν περίπου 80 kg.Η σκόνη γεμίζεται σε καλούπια με συγκεκριμένη σειρά και συμπιέζεται μέχρι 12 τόνους.Αλλά είναι ακόμα αδύναμοι.

Τώρα τα ένθετα θερμαίνονται στους 1500 βαθμούς Κελσίου έως και 13 ώρες σε φούρνο πυροσυσσωμάτωσης για να γίνει σκληρό.Αυτό τελικά το λιώνει σε καρβίδιο με τσιμέντο.Αφού αποκτήσουν στοχευμένη σκληρότητα, αλέθονται για να αποκτήσουν ακριβή μεγέθη και γεωμετρία.

Τώρα τα ένθετα παθητικοποιούνται και επικαλύπτονται.Στη συνέχεια τοποθετούνται σε βάσεις περιστρεφόμενης πλάκας και μεταφέρονται σε κλίβανο επικάλυψης με χαμηλότερη πίεση επίστρωσης.Η διαδικασία κατασκευής ενθέτων ολοκληρώνεται μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επίστρωσης.

 

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΝΘΕΤΩΝ ΤΟΡΒΙΔΙΟΥ

Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε περιστρεφόμενα ένθετα καρβιδίου με άλλα εξίσου σημαντικά εξαρτήματα.Χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια όλων των εργασιών του τεμαχίου εργασίας.

Τα κοινά αξεσουάρ περιλαμβάνουν:

Κάτοχοι– Υποστηρίζει περιστρεφόμενα ένθετα καρβιδίου για να βεβαιωθείτε ότι το ένθετο είναι άκαμπτο και ισχυρό, γεγονός που ελαχιστοποιεί την παραμόρφωση και τους κραδασμούς κατά τη λειτουργία.

Εδρα– Είναι ένα κομμάτι παρόμοιο με το μέγεθος του περιστρεφόμενου ένθετου καρβιδίου το οποίο τοποθετείται μεταξύ του πυθμένα του πακέτου και του ενθέματος στο σημείο που το ένθετο ταιριάζει στη βάση του εργαλείου.

Βαρετά μπαρ– είναι κυλινδρικές ράβδοι για εσωτερική κατεργασία για την δημιουργία οπών στο κατεργασμένο υλικό όπως στερεό καρβίδιο και χάλυβας κ.λπ.

Τρυπάνι– Είναι ένας άξονας με κυλινδρικό σχήμα και κωνικό άκρο κοπής που έχει έναν ή περισσότερους ελικοειδείς αυλούς για να αφήνουν τα τσιπ να διαφεύγουν από το τεμάχιο εργασίας κατά τη μηχανική κατεργασία.

Τα ένθετα περιστροφής καρβιδίου,γνωστά και ως ευρετηριάσιμα ένθετα είναι εργαλεία που κόβουν το υλικό σε μια διαδικασία κατεργασίας.Δίνουν εξαιρετικά φινιρίσματα επιφανειών σε μεταλλικά υλικά.

Ενώ τα ένθετα περιστροφής καρβιδίου κάνουν τόσο καλή δουλειά, η επιλογή του λανθασμένου περιστρεφόμενου ένθετου καρβιδίου μπορεί να καταστρέψει το υλικό σας, το έργο σας και να σας κοστίσει πολύ.Επομένως, οι κατασκευαστές που εργάζονται με τις εργασίες μηχανικής κατεργασίας πρέπει να κατανοήσουν πλήρως τι πρέπει να αναζητήσουν για την επιλογή του σωστού περιστρεφόμενου ενθέματος καρβιδίου.Θα πρέπει να είναι σε θέση να διαβάζουν τους κώδικες και να κατανοούν τι σχήμα και γεωμετρία χρειάζονται για να ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε ακριβώς ποιοι είναι οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να επιλέξετε το σωστό περιστρεφόμενο ένθετο καρβιδίου.

 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΡΒΙΔΙΟΥ

Ακολουθώντας τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να επιτευχθεί καλός έλεγχος τσιπ και απόδοση κατεργασίας.

ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

Η γεωμετρία χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες με βάση τη λειτουργία.Αυτοί είναι:

Μεσαίο– ιδανικά για ελαφριές ή μεσαίες εργασίες με μεγάλο εύρος βάθους κοπής.

Τραχύτητα– Είναι ο συνδυασμός υψηλής ταχύτητας τροφοδοσίας και βάθους κοπής και κατάλληλος για τις περισσότερες λειτουργίες που απαιτούν υψηλή ασφάλεια άκρων.

Φινίρισμα – Εφικτό για ελαφρύ βάθος κοπής και έχει χαμηλούς ρυθμούς τροφοδοσίας.Είναι καλύτερο για εργασίες κατεργασίας που απαιτούν χαμηλές δυνάμεις κοπής.

 

ΒΑΘΜΟΣ

Οι ποιότητες των ενθεμάτων τόρνευσης καρβιδίου βασίζονται στους ακόλουθους παράγοντες:

Μέθοδος λειτουργίας(τραχύ, μεσαίο ή φινίρισμα)
Υλικό συστατικού
Συνθήκες μηχανικής κατεργασίαςόπως δυσκολία, μέτρια ή καλή.

Στην πραγματικότητα, η ποιότητα του εργαλείου και η γεωμετρία πάνε χέρι-χέρι.Για παράδειγμα, η σκληρότητα της ποιότητας ενός εργαλείου μπορεί να αντισταθμιστεί με χαμηλή αντοχή στη γεωμετρία.

 

ΣΧΗΜΑ

Ενώ επιλέγετε το ένθετο περιστροφής καρβιδίου, βεβαιωθείτε ότι το εργαλείο έχει σωστή γωνία εισόδου.Προτιμάται η επιλογή της μεγαλύτερης διαθέσιμης γωνίας μύτης που παρέχει ένθεμα και αξιοπιστία, αλλά πρέπει επίσης να είναι ισορροπημένη με διακύμανση κοπής.

Αν και η μεγάλη γωνία μύτης είναι πιο στιβαρή, αλλά στην πραγματικότητα απαιτεί μεγαλύτερη ισχύ μηχανής και ως αποτέλεσμα προκαλεί επίσης υψηλότερους κραδασμούς κατά τη μηχανική κατεργασία.Αντίθετα, η μικρή γωνία μύτης είναι αδύναμη αλλά δίνει μικρές εμπλοκές με την κοπτική άκρη με αποτέλεσμα λιγότερους κραδασμούς και γι' αυτό το εργαλείο είναι ευαίσθητο στις επιπτώσεις της θερμότητας.

 

ΜΕΓΕΘΟΣ

Το ένθετο περιστροφής καρβιδίου θα πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με συγκεκριμένο σκοπό και εφαρμογή.Για καλύτερη σταθερότητα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε περιστρεφόμενα ένθετα καρβιδίου μεγάλου μεγέθους.Για χρήση ενθέτων καρβιδίου σε βαριά κατεργασία, χρησιμοποιήστε μέγεθος άνω του IC 25 mm.

Το μεγαλύτερο βάθος κοπής είναι πάντα ιδανική επιλογή για την επιλογή του σωστού περιστροφικού ενθέματος καρβιδίου.Για τον προσδιορισμό των προδιαγραφών του εργαλείου και της μηχανής εισαγωγής βάσης εργαλείου, λάβετε υπόψη το μήκος κοπής των ενθέτων καρβιδίου.

 

ΥΛΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Τα ένθετα περιστροφής καρβιδίου χρησιμοποιούνται για τη μηχανική κατεργασία πολλών υλικών.Τα ονόματα μερικών είναι τα παρακάτω:

Μαλακό ατσάλι εργαλείων
Αλουμίνιο
Μπρούντζος
Μη σιδηρούχα μέταλλα
Μαντεμένια
Υλικά υψηλής σκληρότητας
Σκληρυμένος χάλυβας εργαλείων
Ανοξείδωτο ατσάλι
Κράμα τιτανίου

 

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΕΝΘΕΜΑΤΟΣ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΡΒΙΔΙΟΥ

Ακολουθούν μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την επιλογή του ενθέματος περιστροφής καρβιδίου:

 

ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η προσοχή του κατασκευαστή είναι σημαντική.Αποφασίζει εάν το προϊόν είναι υψηλής ποιότητας.Ένας ιδανικός κατασκευαστής πρέπει να έχει μία από τις καλύτερες εγκαταστάσεις και μηχανήματα.Θα πρέπει να έχει επιδέξιους πόρους και την καλύτερη γραμμή παραγωγής CNC.

 

ΕΥΡΕΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Δεδομένου ότι για διαφορετικές εφαρμογές, χρησιμοποιούνται περιστρεφόμενα ένθετα καρβιδίου με διάφορα μεγέθη, οι χρήστες θα πρέπει να προτιμούν έναν κατασκευαστή που παράγει πολλές ποικιλίες ενθέτων καρβιδίου.Αυτό αποδεικνύει ότι ο κατασκευαστής είναι αξιόπιστος να κάνει μια αγορά και να αγοράσει το προϊόν του.

 

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

Η χρήση ενός περιστρεφόμενου ένθετου καρβιδίου σε ένα έργο είναι αποθαρρυντική, καθώς το εργαλείο είναι επιρρεπές να βλάψει ή να καταστρέψει το ίδιο το υλικό.Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να επιλεγεί ένας κατασκευαστής που παρέχει επαρκείς υπηρεσίες μετά την πώληση.Το after sales που παρέχεται χτίζει την εμπιστοσύνη στον πελάτη.

 

ΑΝΣΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΝΘΕΤΟΥ ΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΡΒΙΔΙΟΥ

Ένα σύστημα κωδικοποίησης έχει αναπτυχθεί από το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων που καθορίζει την επιλογή του δεξιού περιστροφικού ενθέματος καρβιδίου.Αποτελείται από γράμματα και αριθμούς που περιγράφουν τα σχήματα, τις διαστάσεις και άλλες παραμέτρους.

Παρακάτω είναι μερικές από τις παραμέτρους που παρουσιάζονται από το σύστημα κωδικοποίησης ANSI:

 

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ

Τα διάκενα είναι επίσης τιμή γωνίας ανακούφισης.Ο σκοπός των διακένων είναι να αποτρέψουν το τρίψιμο των τοιχωμάτων των ενθέτων καρβιδίου με το εξάρτημα που προσφέρει κατώτερη μηχανική κατεργασία.Το ANSI B212, 122-1991 έχει δώσει πρότυπο με εννέα ανάγλυφες γωνίες που υποδηλώνονται με κεφαλαία γράμματα.

Οι γωνίες μετρώνται από διαφορά 90 μοιρών στο επίπεδο της κανονικής προς την αιχμή.

 

ΑΝΟΧΕΣ

Είναι το επίπεδο ακρίβειας των ενθέτων καρβιδίου κατά τη μηχανική κατεργασία.Υπάρχουν δεκατέσσερις κατηγορίες ανοχών που προσφέρονται για τα ένθετα.

Τα γράμματα Α, Β και Τ ορίζουν ανοχές διαστάσεων όπου Α είναι εγγεγραμμένη διάσταση κύκλου, Β είναι ύψος τριγώνου, πενταγώνου ή τριγώνου και Τ είναι η διάσταση του πάχους.

 

ΜΕΓΕΘΟΣ

Καθορίζει το μήκος της αιχμής του ένθετου καρβιδίου.Η μέτρηση ορίζεται είτε με μονοψήφιο είτε με διψήφιο αριθμό που υποδεικνύει την τιμή του εγγεγραμμένου κύκλου.Επιπλέον, ορίζει επίσης τον αριθμό των οκτώ σε μια ίντσα.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η επιλογή του σωστού ενθέματος περιστροφής καρβιδίου θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο, κόστος και θα προσφέρει ποιοτικό φινίρισμα.Από την άλλη πλευρά, η απρόσεκτη επιλογή του ενθέματος καρβιδίου θα καταστρέψει το προϊόν σας και θα κοστίσει πολύ στην επιχείρησή σας.Αν και υπάρχουν πολλές παράμετροι που ορίζονται από το σύστημα κωδικοποίησης ANSI, οι χρήστες τέτοιων εργαλείων θα πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον τις βασικές παραμέτρους του ANSI προκειμένου να επιλέξουν το σωστό ένθετο καρβιδίου.

 

Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένθετα τόρνευσης καρβιδίου, επικοινωνήστε μαζί μου:drowpa@163.com

 

Ελάτε σε επαφή μαζί μας
Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Mr. Chen
Τηλ.: : 86-15622340665
Χαρακτήρες Λοιπά(20/3000)